Villiyrttikokkailuja Go-Rennon tapaan: VUOHENPUTKI - TOMAATTIKEITTO

Kesän kestosuosikki villiyrteistä on vuohenputki, joka vihannesmaisen makunsa puolesta (tai siitä huolimatta) sopii melkein mihin vaan! 

Alkukesän hittikeitto on ehdottomasti tomaatti- vuohenputkikeitto, jota maustaa aromikas vuohenjuusto.
Tämän herkullisen keiton saamista kulhoon me molemmat odotettiin malttamattomina, jo kuukausia etukäteen.

 

Keitto on simppeli, mutta todella maukas.

1–2 hlölle tarvitset:

Öljyä/voita freesaukseen
1 pieni sipuli
valkosipulia, tuoretta chiliä ja inkivääriä maun mukaan
1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa
1–2 dl kermaa
vuohenjuustoa maun mukaan
1tl hunajaa
suolaa
pippuria
iso kourallinen vuohenputkea
mausteena toimii myös siankärsämö
(paahdettuja siemeniä, ravintohiivahiutaleita)

VUOHENPUTKI - TOMAATTIKEITTO

*Kuullota hyvin sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili kattilassa
*Lisää tomaattimurska (voit käyttää myös tuoretta tomaattia tai molempia yhdessä)
*Anna muhia ja lisää kerma
*Lisää hunaja ja mausta suolalla sekä pippurilla
*Loppuvaiheessa lisää silputtu vuohenputki ja pieni pala vuohenjuustoa keittoon oman maun mukaan
*Maista ja mausta tarvittaessa lisää
*Lisää vuohenjuusto valmiiseen annokseen, siivuina

Vinkki: paista vuohenjuusto pannulla, nam!

Halutessasi soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella.
Päälle sopii myös paahdetut siemenet ja ravintohiivahiutaleet.
Hyvin toimii myös pannulla paistetut maitohorsman versot.

VUOHENPUTKI - TOMAATTIKEITTO

 

Tästä saattaisi tulla tuunattuna maistuva versio myös kylmänä, gazpachon tapaan! Silloin ehkä vuohenjuuston poisjättäminen voisi olla tarpeellista?

Täytyy kokeilla!

Herkullisin terveisin

Hanna ja Jenni


Vanhempi julkaisu

Jätä kommentti