Villiyrttisesonki on edessä Seinäjoella!

Kesä on kovaa vauhtia tulolla!

Aurinko sulattaa talven runsaita lumia ja joutsenet ovat saapuneet.
Hortoilijan mieli sekä keho alkaa tosissaan kaivata villiä vihreää. 

Meillä Go-Rennolla on visiona madaltaa kynnystä ottaa käyttöön luonnon superkasveja, omaa hyvinvointia tukemaan ja nyt alkaakin olla aika varailla paikat ensimmäisille villiyrttikursseille! Seinäjoella Törnävän Piirin maisemissa pääsee helposti tutustumaan villiyrtteihin, sillä alue tarjoaa todella laajasti erilaisia kasveja, joita voi käyttää sekä hoidollisesti että ravintona.


Willikävelyt starttaavat kesäkuussa, kun luonto tarjoaa jo kattavasti vihreitään.
Willikävelyt ovat noin tunnin mittaisia kävelyretkiä Piirin kauniilla alueella. Kävelyllä tutustutaan 5–6 sesongin mukaiseen kasviin ja käydään läpi helppoja vinkkejä niiden käyttöön arjessa. Hortoilua käsitellään myös yleisesti, sillä kasvit ovat tarpeellista tunnistaa varmasti ennen keruuta. Hyvä on myös tietää mistä kerätä ja miten käsitellä kerätyt villiyrtit. Joillakin kasveilla on mm. allergisoivia vaikutuksia, joista tulee olla tietoinen.
Tänä kesänä järjestetään myös Willikävely 2.0 heille, jotka ovat jonkin verran ehtineet tutustua luonnon villiyrtteihin ja kaipaavat uusia kasveja.

Katso lisää "Kurssit ja koulutukset"- osiosta

 

Villivihannesten hapatuskursseja pidetään kolme kappaletta, joista ensimmäinen on toukokuun lopussa. Viime kesän tapaan paikalle opettamaan tulee Ossi Kakko, joka on villivihannesten hapatusmenetelmän kehittäjä ja tutkija. Ossi on myös aivan omaa luokkaansa kasviosaamisessa. Hapatus lisää villivihannesten terveellisyyttä ja hapatetut villivihannekset tukevat ihmisen terveyttä kokonaisvaltaisesti. Kehon liiallinen happamuus aiheuttaa monenlaisia vaivoja ja hapatetut villivihannekset lisäävätkin kehon emäksisyyttä. Hapattaminen tekee vihanneksista myös pehmeämpiä ja helpommin sulavia.
Jos haluat syventää kasvituntemustasi, kerätä ohjatusti raaka-aineita luonnosta ja tehdä niistä oman hapatteen, niin tämä kurssi on sulle!

Hapatuskurssit 28.5, 18.6 ja 13.8.2022 klo 10-17

Villivihannes hapate

 

Kauppayrtinpoimijakoulutus järjestetään heinäkuussa.
Koulutus antaa ammattitaidon kerätä villiyrttejä kaupalliseen tarkoitukseen. Käsittelemättömiä luonnontuotteita saa myydä yrityksille verovapaasti tiettyyn summaan asti ja niiden keruu onkin loistava lisätulon lähde. Koulutuksen jälkeen on mahdollista kirjautua kerääjä.fi palveluun, jossa voi kaupata kerättyjä tuotteita. Mm. ravintolat ja erilaiset yritykset kaipaavat kerääjiä koulutettuja kerääjiä.

Lisäksi kurssi antaa sinulle kattavan kasviosaamisen kuuteen eri kasviin ja sisältää tunnistus-, keruu- ja kirjallisen kokeen. 
Koulutuksessa opiskellaan ennalta määritetyt kasvit, mutta jos haluat lisämerkintöjä jo olemassa olevaan poimijarekisteriisi, on tässä yhteydessä mahdollista suorittaa myös niitä. Kysy lisää!

Kauppayrtinpoimijakoulutus 16.7.2022 klo 9.30-17

 

Willikävelyt on mahdollista tilata myös omalle porukalle sekä tontille!
Lue lisää ”Liikkuva Villiyrttiohjaus” tai kysy lisää info@gorento.fi.

Tervetuloa Kesä ja vihreys!

Hanna ja Jenni

 

 

 

 


Vanhempi julkaisu Uusin julkaisu

Jätä kommentti