Rentoa meininkiä

Laura Teelmäki
Lämpöä yrteistä kylmeneviin iltoihin

Lämpöä yrteistä kylmeneviin iltoihin

Ivan Chai eli fermentoitu maitohorsmajuoma valmistuu Seinäjoella. Keräämme horsmanlehdet piirin alueelta ja fermentoimme sekä kuivaamme ne meidän keittiössä, omin pikku kätösin. Yrttihaudukkeessa suosimme maitohorsmalle fermentointia, sillä se nostaa erityisesti aromia ja juomasta tulee miedon mustan teen kaltainen, ilman kofeiinia. Maitohorsma Etelä-Pohjanmaan maakuntakukkana on mielenkiintoinen kasvi, joka soveltuu moneen eri käyttötarkoitukseen, sekä sisäisesti että ulkoisesti hoitaen. Lisäksi valikoimissamme oleva vastustuskykyä tukeva Tulsi eli pyhä Basilika on saatu oman tuotemerkin alle. Tutustu tulsiin tästä Luonto on loputon inspiraation lähde ja aikomuksemme on jatkossakin kehitellä maistuvia sekä hoitavia haudukkeita upeaa luontoamme hyödyntäen!

Lue lisää →


Hanna Haapaneva-Hakamäki
Iloa Öljystä!

Iloa Öljystä!

Mieletön juttu!Meidän uus yhteistyökumppani Happy olive mahdollistaa sen, että saadaan tuoreena laadukasta oliiviöljyä Kreetalta, suoraan tuottajalta.Oliiviöljyä käytetään saippuoiden raaka-aineena ja siihen uutetaan kasvi-öljyuutokset. Huippua saada jatkossa käyttää laadukasta tavaraa, josta tuottaja saa asianmukaisen korvauksen, ihan super!

Lue lisää →


Hanna Haapaneva-Hakamäki
Villiyrttikokkailuja Go-Rennon tapaan: VUOHENPUTKI - TOMAATTIKEITTO

Villiyrttikokkailuja Go-Rennon tapaan: VUOHENPUTKI - TOMAATTIKEITTO

Kesän kestosuosikki villiyrteistä on vuohenputki, joka vihannesmaisen makunsa puolesta (tai siitä huolimatta) sopii melkein mihin vaan! Alkukesän hittikeitto on ehdottomasti tomaatti- vuohenputkikeitto, jota maustaa aromikas vuohenjuusto.Tämän herkullisen keiton saamista kulhoon me molemmat odotettiin malttamattomina, jo kuukausia etukäteen.   Keitto on simppeli, mutta todella maukas. 1–2 hlölle tarvitset: Öljyä/voita freesaukseen1 pieni sipulivalkosipulia, tuoretta chiliä ja inkivääriä maun mukaan1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa1–2 dl kermaa vuohenjuustoa maun mukaan1tl hunajaasuolaapippuriaiso kourallinen vuohenputkea mausteena toimii myös siankärsämö(paahdettuja siemeniä, ravintohiivahiutaleita) *Kuullota hyvin sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili kattilassa *Lisää tomaattimurska (voit käyttää myös tuoretta tomaattia tai molempia yhdessä)*Anna muhia ja lisää kerma*Lisää hunaja ja mausta suolalla...

Lue lisää →


Hanna HaHa
Villiyrttisesonki on edessä Seinäjoella!

Villiyrttisesonki on edessä Seinäjoella!

Kesä on kovaa vauhtia tulolla! Aurinko sulattaa talven runsaita lumia ja joutsenet ovat saapuneet. Hortoilijan mieli sekä keho alkaa tosissaan kaivata villiä vihreää.  Meillä Go-Rennolla on visiona madaltaa kynnystä ottaa käyttöön luonnon superkasveja, omaa hyvinvointia tukemaan ja nyt alkaakin olla aika varailla paikat ensimmäisille villiyrttikursseille! Seinäjoella Törnävän Piirin maisemissa pääsee helposti tutustumaan villiyrtteihin, sillä alue tarjoaa todella laajasti erilaisia kasveja, joita voi käyttää sekä hoidollisesti että ravintona. Willikävelyt starttaavat kesäkuussa, kun luonto tarjoaa jo kattavasti vihreitään. Willikävelyt ovat noin tunnin mittaisia kävelyretkiä Piirin kauniilla alueella. Kävelyllä tutustutaan 5–6 sesongin mukaiseen kasviin ja käydään läpi helppoja vinkkejä niiden käyttöön arjessa. Hortoilua käsitellään...

Lue lisää →