Go-Rento blogi

Hanna Haapaneva-Hakamäki
Villiyrttikokkailuja Go-Rennon tapaan: VUOHENPUTKI - TOMAATTIKEITTO

Villiyrttikokkailuja Go-Rennon tapaan: VUOHENPUTKI - TOMAATTIKEITTO

Kesän kestosuosikki villiyrteistä on vuohenputki, joka vihannesmaisen makunsa puolesta (tai siitä huolimatta) sopii melkein mihin vaan! Alkukesän hittikeitto on ehdottomasti tomaatti- vuohenputkikeitto, jota maustaa aromikas vuohenjuusto.Tämän herkullisen keiton saamista kulhoon me molemmat odotettiin malttamattomina, jo kuukausia etukäteen.   Keitto on simppeli, mutta todella maukas. 1–2 hlölle tarvitset: Öljyä/voita freesaukseen1 pieni sipulivalkosipulia, tuoretta chiliä ja inkivääriä maun mukaan1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa1–2 dl kermaa vuohenjuustoa maun mukaan1tl hunajaasuolaapippuriaiso kourallinen vuohenputkea mausteena toimii myös siankärsämö(paahdettuja siemeniä, ravintohiivahiutaleita) *Kuullota hyvin sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili kattilassa *Lisää tomaattimurska (voit käyttää myös tuoretta tomaattia tai molempia yhdessä)*Anna muhia ja lisää kerma*Lisää hunaja ja mausta suolalla...

Lue lisää →


Hanna HaHa
Villiyrttisesonki on edessä Seinäjoella!

Villiyrttisesonki on edessä Seinäjoella!

Kesä on kovaa vauhtia tulolla! Aurinko sulattaa talven runsaita lumia ja joutsenet ovat saapuneet. Hortoilijan mieli sekä keho alkaa tosissaan kaivata villiä vihreää.  Meillä Go-Rennolla on visiona madaltaa kynnystä ottaa käyttöön luonnon superkasveja, omaa hyvinvointia tukemaan ja nyt alkaakin olla aika varailla paikat ensimmäisille villiyrttikursseille! Seinäjoella Törnävän Piirin maisemissa pääsee helposti tutustumaan villiyrtteihin, sillä alue tarjoaa todella laajasti erilaisia kasveja, joita voi käyttää sekä hoidollisesti että ravintona. Willikävelyt starttaavat kesäkuussa, kun luonto tarjoaa jo kattavasti vihreitään. Willikävelyt ovat noin tunnin mittaisia kävelyretkiä Piirin kauniilla alueella. Kävelyllä tutustutaan 5–6 sesongin mukaiseen kasviin ja käydään läpi helppoja vinkkejä niiden käyttöön arjessa. Hortoilua käsitellään...

Lue lisää →


Hanna Haapaneva-Hakamäki
5 tapaa käyttää villiyrttejä talvella

5 tapaa käyttää villiyrttejä talvella

Kevään tuoksua on jo ilmassa! Pian pääsee keräämään jälleen tuoreita villejä kasveja luonnosta. Tässä muutama vinkki miten voit säilöä ja käyttää villiyrttejä myös silloin kun tuoretta ei ole saatavilla. 1. Kuivatut yrtit ja viherjauheKuivattuja yrttejä voi ripotella sellaisenaan murskattuna lähes mihin tahansa ruokaan rikastuttamaan ruuan ravintoarvoja. Mm. sämpylä/leipätaikinat, muusit, munakkaat, smoothiet saavat hyvää täydennystä yrteistä. Kuivatuista yrteistä voit valmistaa viherjauhetta yhdistämällä haluamiasi kuivattuja yrttejä ja jauhamalla ne yhdeksi jauheeksi. Maitohorsma toimii hyvin viherjauheen pohjana, koska se turvallinen isoinakin määrinä.Muita täydentäviä yrttejä ovat esim. nokkonen, vuohenputki, voikukka ja poimulehti. Variaatioita on loputtomasti. Lähes kaikkia yrttejä voi kuivata.Kuivaus suositellaan tapahtuvaksi alle 37...

Lue lisää →


Laura Teelmäki
Yrittäjät yrityksen takana, Jenni

Yrittäjät yrityksen takana, Jenni

Go-Rennon yrittäjät Jenni ja Hanna vastasivat kysymyksiin, joiden avulla saadaan kurkistaa yrittäjien ajatuksiin arjesta ja elämästä. Jenni on hoitoalan ammattilainen sekä yrttihoitaja Jenni. Lempi tuoksuni on: Metsän tuoksu Lempi kasvini on: Siankärsämö Haaveilen eniten: Olen tosi huono haaveilemaan, mutta pyrkimys on harjoittaa haaveilua enemmän. Pyrin olemaan: Tässä hetkessä Mistä minua pitäisi muistuttaa: Aina ja kaikesta Mikä saa minut nauramaan ja hyvälle tuulelle: hyvä musiikki, hyvät jutut ja hyvä seura. Sekä eläimet varsinkin kissat. Harrastukseni nyt: Vannetanssi, jooga ja luonnossa liikkuminen Rentoudun parhaiten: katselemalla sarjoja, kuuntelemalla musiikkia sekä metsässä oleskelemalla Haluan oppia: Tekemään tulen ilman moderneja apuvälineitä Hauskin tapa viettää aikaa:...

Lue lisää →