Saippuanvalmistusta Seinäjoella

Go-Rento on perustettu syksyllä 2020 ja avannut ovensa Seinäjoella, Törnävän Piirin Verstas-rakennuksessa.
Astuessasi Go-Rennon asiakastilaan voit aistia palan luontoa. Palan luontoa sisältää myös siellä käsityönä valmistetut tuotteet. Yrityksen omistajilla on taskussaan osaamista ja ammattitaitoa, jota he ovat halukkaita jakamaan. 
Go-Rento järjestää sekä avoimia että ryhmille räätälöityjä saippuapajoja ja muita villiyrtteihin, luontoon ja hyvinvointiin liittyviä palveluita. "Kun tekee saippuansa itse tai käyttää kotimaassa tuotettua luonnonkosmetiikkaa, tietää tasan tarkkaan mitä tuotteessa on". Hyvät tuotteet koostuvat laadukkaista ja puhtaista raaka-aineista. Go-Rento käyttää tuotteissaan Suomen luonnosta, pääosin villinä kasvavia, käsin kerättyjä yrttejä ja kasveja.
Go-Rennon saippuapajoissa käydään yhdessä läpi saippuanteon perusteet. 
Raaka-aineet, suojavarusteet ja yksilöllinen ohjaus sisältyy pajan hintaan.
Valmistusprosessi vaatii läsnäoloa ja keskittymistä. Saippuanvalmistuksen vaatima tarkkuus, etenkin raaka-aineiden mittaamisen suhteen, yllätti monet pajalaiset. "Se on jollain tapaa jopa terapeuttinen prosessi, jossa unohtuu muu maailma ja saa keskittyä vain hetkeen". Suojavarusteet ovat pakolliset, sillä saippuat valmistetaan perinteisellä kylmämenetelmällä ja yksi raaka-aineista on lipeä eli natriumhydroksidi. Saippuan kypsyessä lipeä muuttaa öljyt saippuaksi ja haihtuu palasta kokonaan.
Hyvänä esimerkkinä tästä toimii marraskuussa pidetty Joulusaippuapaja. Pajassa valmistui käsityönä tehdyt persoonalliset joululahjat kahdesta erilaisesta massasta. Ensimmäinen massoista oli jouluinen ja se tehtiin yhdessä samalla reseptillä, jotta menetelmä tulee tutuksi. Toista massaa sai varioida esim. suolalla, tuoksulla tai kaurahiutaleilla ja sen pohjana toimi voikukkahauduke. Valmiit massat valettiin muottiin. Saippuan kypsyminen kestää noin 4vkoa, jonka jälkeen se on valmis käyttöön.
Kuva: Saippuapajan raaka-aineet 
Palautteiden perusteella pajaan osallistujat olivat kiinnostuneita käsillä tekemisestä, luonnonkosmetiikasta ja heillä oli halua valmistaa joululahjat itse. Paja vastasi heidän odotuksiaan täysin ja jopa ylitti ne! Paljon kehuja saivat opettajat, tila ja itse tekemisen meininki.
Tämän kaltainen saippuapaja taipuu loistavasti esim. tyky-porukan tarpeisiin.  Pajan yhteydessä on mahdollista nauttia aromikasta Kaffa Roasteryn kahvia ja myös piirillä sijaistevan Lempikakun herkkuja, sekä tehdä ostoksia Go-Rennon puodista, josta löytyy omien tuotteiden lisäksi laadukasta kahvia, teetä ja muita erikoistuotteita.
Tervetuloa Piirille!
Hanna ja Jenni
Palautteita:
"Hyvät tilat, hyvä opetus" 
"Todella mielenkiintoista ja kivaa"
"Yllättävän tarkkaa hommaa. Hyvät ohjeet ja ohjeistaminen"
"Hienot tilat" 
"Yksilöllinen opastus"
"Parasta oli itse tekeminen ja ohjaajat" 
"Tarpeeksi pieni porukka ja täydellinen ohjaus"

Uusin julkaisu


Kommentti
  • Onko kesäkuulla saippuapajaa tai villiyrtti(hortoilu) kurssia?


Jätä kommentti