Villiyrttikokkailuja Go-Rennon tapaan: VUOHENPUTKI - TOMAATTIKEITTO

Kesän kestosuosikki villiyrteistä on vuohenputki, joka vihannesmaisen makunsa puolesta (tai siitä huolimatta) sopii melkein mihin vaan! 

Alkukesän hittikeitto on ehdottomasti tomaatti- vuohenputkikeitto, jota maustaa aromikas vuohenjuusto.
Tämän herkullisen keiton saamista kulhoon me molemmat odotettiin malttamattomina, jo kuukausia etukäteen.

 

Keitto on simppeli, mutta todella maukas.

1–2 hlölle tarvitset:

Öljyä/voita freesaukseen
1 pieni sipuli
valkosipulia, tuoretta chiliä ja inkivääriä maun mukaan
1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa
1–2 dl kermaa
vuohenjuustoa maun mukaan
1tl hunajaa
suolaa
pippuria
iso kourallinen vuohenputkea
mausteena toimii myös siankärsämö
(paahdettuja siemeniä, ravintohiivahiutaleita)

VUOHENPUTKI - TOMAATTIKEITTO

*Kuullota hyvin sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili kattilassa
*Lisää tomaattimurska (voit käyttää myös tuoretta tomaattia tai molempia yhdessä)
*Anna muhia ja lisää kerma
*Lisää hunaja ja mausta suolalla sekä pippurilla
*Loppuvaiheessa lisää silputtu vuohenputki ja pieni pala vuohenjuustoa keittoon oman maun mukaan
*Maista ja mausta tarvittaessa lisää
*Lisää vuohenjuusto valmiiseen annokseen, siivuina

Vinkki: paista vuohenjuusto pannulla, nam!

Halutessasi soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella.
Päälle sopii myös paahdetut siemenet ja ravintohiivahiutaleet.
Hyvin toimii myös pannulla paistetut maitohorsman versot.

VUOHENPUTKI - TOMAATTIKEITTO

 

Tästä saattaisi tulla tuunattuna maistuva versio myös kylmänä, gazpachon tapaan! Silloin ehkä vuohenjuuston poisjättäminen voisi olla tarpeellista?

Täytyy kokeilla!

Herkullisin terveisin

Hanna ja Jenni


Vanhempi julkaisu Uusin julkaisu

Jätä kommentti